BASE JASTUK – VAKUUMSKI JASTUK ZA POZICIONIRANJE

Stabilo sistem – BASE JASTUK za  pozicioniranje je proizvod dizajniran za decu i odrasle sa cerebralnom paralizom i spina bifidom, koji kompenzuje i ublažava teškoće nastale usled nemogućnosti pozicioniranja konvencionalnim sredstvima i to stabilizacijom kukova, karlice i butina u sedećem položaju.

Pozovite za cenu

Kategorije: , Rok isporuke: 2 radna dana Brend: Stabilo
Opis

Stabilo sistem – BASE JASTUK za  pozicioniranje je proizvod dizajniran za decu i odrasle sa cerebralnom paralizom i spina bifidom, koji kompenzuje i ublažava teškoće nastale usled nemogućnosti pozicioniranja konvencionalnim sredstvima i to stabilizacijom kukova, karlice i butina u sedećem položaju. BASE jastuk za pozicioniranje se može koristiti za ublažavanje efekata dužeg zadržavanja u jednom položaju (npr. Kontrakture).

Ovaj jastuk omogućava podizanje jednog kuka, ima mogućnost postavljanja butina u abdukciju, a takođe se  prilagođava i anatomiji osoba sa povećanom ili smanjenom tenzijom mišića ili kontrakturama.

Omogućavajući asimetričnu potporu karlici, podizanjem jednog kuka, povećava se udobnost sedenja, povećava stabilnost sedenja naročito kod osoba kod kojih je izražena rotacija kukova.

Formiranjem nagiba na prednjem delu jastuka i kanala za praktično pozicioniranje butina, pruža mogućnost kreiranja aktivnog položaja sedenja. Ovaj položaj sedenja može da podstakne, posebno decu, da više rade na održavanju pravilnog položaja trupa, dok istovremeno povećava stabilnost i bezbednost dok sede, sprečavajući da telo klizi.

  • Mogućnost modeliranja abdukcionog klina
  • Mogućnost podizanja jednog od kukova
  • Podešavanje ugla zgloba kuka
  • Olakšanje za osetljive delove tela
  • Mogućnost modeliranja otiska nogu (kanala) kako bi smo ih postavili u položaj abdukcije